Wai Wai makaron ryżowy nitki bezglutenowy glass vermicel cienki do wok pho stir fry 500g
- Makaron Wai Wai ryżowy to idealny produkt przeznaczony do gotowania potraw kuchni azjatyckiej takich jak zupa Pho czy smażony makaron z WOK. Wystarczy zalać wrzątkiem i gotowe! Opakowanie 500g.
MAKARON WAI WAI RYŻOWY BEZGLUTENOWY NITKI GLASS VERMICELL 500G
to makaron uzyskiwany z mąki ryżowej i wody.
Makaron ryżowy ma kształt cieniutkich nitek o szerokości 0,5mm przeznaczony do dań kuchni azjatyckiej.
Idealnie nadaje się do zup azjatyckich, do których prócz makaronu dodaje się mleczko kokosowe, cebulę, czosnek, imbir, marchew, czerwoną paprykę, sos sojowy, czerwoną pastę curry, świeżą pietruszkę albo kolendrę i dowolne mięso, ale najczęściej jest używana wołowina szarpana.
Ten makaron wspaniale znajdzie zastosowanie w daniach z Wok. Dzięki podsmażeniu w wok na oleju sezamowym i podaniu go z warzywami stir fry powstanie wspaniałe
lekkostrawne orientalne danie z kuchni świata.
Makaron ryżowy nie zawiera konserwatorów, dodatków chemicznych i sztucznych barwników.
Jest bezglutenowy i lekkostrawny. Szybki i łatwy w przygotowaniu, wymaga jedynie krótkiej obróbki termicznej.
Właściwości makaronu ryżowego:
- produkt niskokaloryczny i posiadający wiele walorów zdrowotnych
- przeznaczony w diecie bezglutenowej
- jest źródłem potasu, magnezu, cynku, żelaza
- zawiera witamin z grupy B i witaminy E
- makaron ryżowy nie zawiera konserwatorów, dodatków chemicznych i sztucznych barwników
Sposób przygotowania: Makaron należy moczyć we wrzącej wodzie przez około 5 min i odsączyć. GOTOWE.
Pochodzenie: Tajlandia
Pojemność: 500g
Producent: Wai Wai