Konjac ryż shirataki tajski bezglutenowy keto bez kalorii azjatycki do zupy wegetariański thai 350g
- Ryż konjack zwany też shirataki to tajski ryż bez kalorii, nisko węglowodanowy i bezglutenowy. Idealny do potraw w diecie keto. Ryż konjack jest bezsmakowy, dzięki czemu chłonie smak sosu. Wegetariański, bez cukru, bez tłuszczu. Opak. 350g.
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Ustaw jedną częstotliwość dostaw dla wszystkich produktów subskrypcyjnych z twojego koszyka co:
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
KONJAC SHIRATAKI RYŻ TAJSKI DIETA KETO BEZGLUTENOWY 350G
znany również jako ryż shirataki, to rodzaj ryżu wytwarzanego z korzenia rośliny konjac, która rośnie głównie w Azji.
Roślina konjac jest znana również pod nazwą Amorphophallus konjac.
Ryż konjac jest popularny w kuchniach japońskiej i chińskiej, a także w kuchniach innych regionów.
To idealne rozwiązanie w potrawach dla wegetarian, bezglutenowców jak i cukrzyków, bo nie zawiera cukru, glutenu i tłuszczu.
Charakterystyczne cechy ryżu konjac to niska zawartość kalorii i węglowodanów, a także brak glutenu, co czyni go atrakcyjnym dla osób stosujących diety niskokaloryczne,
bezglutenowe lub niskowęglowodanowe. Ryż bezglutenowy konjac jest często stosowany w diecie odchudzającej.
Proces produkcji ryżu konjac obejmuje wykorzystanie mąki z korzenia konjac i wody. Ryż jest następnie formowany i gotowany.
Gotowy produkt ma charakterystyczną konsystencję i praktycznie nie ma smaku własnego, dlatego łatwo absorbuje smaki i aromaty innych składników, z którymi jest przygotowywany.
Niemniej jednak jest to popularny składnik w kuchniach wielu osób, zwłaszcza tych, które dbają o zdrową dietę.
Składniki: woda, mąka z korzenia konjac 4%, regulator kwasowości: E526.
Pochodzenie: Tajlandia
Pojemności: 350g/200g po odsączeniu
Producent: Thai delight