Wasabi w proszku instant do sushi przyprawa ostry chrzan powder 25g
- Wasabi w proszku, puder, do sushi, do mięs, mała puszka. Ostry chrzan do sushi, koktajli. Przyprawa w proszku. Możesz przygotować tylko małą porcję pasty wasabi którą wykorzystuje się w kuchni azjatyckiej. Opakowanie puszka 25g.
WASABI W PROSZKU DO SUSHI OSTRY CHRZAN POWDER PRZYPRAWA JAPOŃSKA 25G
to proszek w puszcze - chrzan wasabi.
- W sushi rozsmarowuje się niewielką ilość Wasabi między plasterkiem ryby a ryżem
- Dobry sposób, aby zawsze mieć w domu świeżą pastę wasabi, po prostu mieszając ją z wodą.
- Wypróbuj także nowe przepisy, dodając kilka do mięs, w sosie winegret, a nawet robiąc lody wasabi!
Dzięki konsystencji proszku zawsze możesz przygotować świeżą małą porcję tej azjatyckiej pasty.
Czy wiesz, że... wasabi to roślina spokrewniona z kapustą, a pastę wykonuje się z zielonego korzenia rosnącego pod ziemią.
Oto kilka propozycji do czego możesz użyć proszku wasabi:
- Dodaj odrobinę wasabi do marynat do mięs, ryb lub tofu, aby nadać im pikantnego smaku i japońskiego charakteru.
- Dodaj szczyptę proszku wasabi do zup, takich jak ramen czy krem z dyni, aby nadać im nieco ostrości.
- Wymieszaj proszek wasabi z oliwą i octem ryżowym, aby stworzyć intensywny dressing do sałatek.
- Dodaj trochę proszku wasabi do bułki tartej lub panierki, aby uzyskać chrupiącą i lekko ostrą skórkę na mięsie lub warzywach.
- Wasabi w małych ilościach świetnie sprawdza się w deserach czekoladowych, np. w musie czekoladowym, ciastkach lub lodach, nadając im ciekawy kontrast smakowy.
- Utrzyj miękkie masło z proszkiem wasabi, a następnie użyj go do smarowania chleba, dodawania do grillowanych warzyw czy mięs.
- Posyp popcorn, orzechy, prażone migdały lub frytki szczyptą proszku wasabi, aby nadać im pikantny akcent.
Proszek wasabi warto używać ostrożnie, ponieważ jego smak jest bardzo intensywny. Zacznij od małych ilości i dostosuj smak do swoich preferencji.
Pochodzenie: Japonia
Producent: Kaneku
Pojemność: 25g
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię