Cukier palmowy z indonezji naturalny słodzik adarasa 250g250g
- Cukier palmowy z Indonezji jest bogaty w składniki mineralne i zdrowszy niż biały cukier. Ma niski indeks glikemiczny dlatego jest szczególnie polecany diabetykom. Do przyprawiania potraw i słodkich wypieków w kuchniach świata. Opakowanie 250g.
CUKIER PALMOWY Z INDONEZJI ADARASANA 250G
to cukier otrzymywany z soków palm specjalnie do tego przeznaczonych uprawianych na profesjonalnych plantacjach.
Jest idealny do słodzenia ciast, sosów i deserów. Ma niski indeks glikemiczny dlatego nadaje się tez diabetykom.
Aromat cukru palmowego jest ciężki zastąpić czym innym jednak najbardziej zbliża się do smaku cukru trzcinowego mając przy tym dodatkowo ma lekko karmelowy aromat.
Temperatura topnienia tego cukru jest bardzo niska, natomiast temperatura spalania bardzo wysoka, co czyni ten cukier pożądanym i coraz chętniej używanym w kuchniach.
Używa się go do dań z wok takich jak np. curry.
Cukier palmowy dodaje smaku daniom owocowym jak i warzywnym. Jest także zdrowszą alternatywą dla cukru białego np. w lemoniadzie.
Ten rodzaj cukru często jest wykorzystywany podczas produkcji różnego rodzaju dżemów.
Pochodzenie: Adarasa
Pojemność: 250g