Papier ryżowy okrągły 21cm z dodatkiem sezamu białego i tapioki sajgonki spring rolls 300g
- Papier ryżowy okrągły fi 21cm z dodatkiem ziaren białego sezamu to ciekawy sposób na odmianę sajgonek, czy spring rolls. Jego wyjątkowy skład z mąki z tapioki i mąki ryżowej daje możliwość stworzenia potraw osobom bezglutenowym jak i wegetarianom. 300g
PAPIER RYŻOWY Z DODATKIEM BIAŁEGO SEZAMU I MĄKI TAPIOKI BEZGLUTENOWY WEGETARIAŃSKI Z WIETNAMU 300G
to papier uzyskiwany z mąki ryżowej, ale tu dodatkowym zaskakującym składnikiem jest mąka z tapioki.
A do tego dodano dla chrupkosci ziarna białego sezamu.
Dzięki okrągłemu kształtowi możesz wykonać pierożki z nadzieniem na zimno jako wspaniała przekąska na niejedną imprezę.
Używany jest w kuchni wietnamskiej do popularnych w Polsce sajgonek.
Świetnie nadaje się zarówno do spring rolls z warzywami lub mięsem na przykład kaczką szarpaną i sosem hoisin.
Spring rolls jak i sajgonki można podawać na surowo lub w opcji obsmażonej na głębokim oleju.
Azjaci chętnie używają oleju sojowego jak i ryżowego.
Gotowe pierożki, sajgonki czy spring rolls podaj z sosem sojowym wzbogaconym pastą wasabi dla podbicia ostrego smaku.
Właściwości papieru ryżowego:
- produkt niskokaloryczny i posiadający wiele walorów zdrowotnych ryżu
- jest bogaty w wapń
- zawiera żelazo
- zawiera witaminy z grupy B
Przed użyciem papier należy delikatnie namoczyć w wodzie jednak bardzo krótko by można było zwinąć go wraz z dodatkami.
Przełożyć na wilgotną szmatkę i zawijać z dowolnym nadzieniem.
Skład: mąka z tapioki, mąka ryżowa 30%, ziarna białego sezamu 25%, woda, sól.
Producent: Gia Bao
Pochodzenie: Wietnam
Pojemność: 200g