Sosy, pasty, koncentraty
( ilość produktów: 2 )Włoskie sosy, pasty, przeciery królują na stołach całego świata, gdyż wyróżnia jest smak, jakość i prosty, nieprzekombinowany smak. Nie jest tajemnicą, że sos jest kluczem do przyrządzenia pysznej potrawy makaronowej, mięsnej czy rybnej. Często klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Ograniczać nas może jedynie własna wyobraźnia to tworzenia prostych i wykwintnych dań włoskich, ale również innych, naszych, wymyślonych, ale na bazie sosów włoskich.
Sos możemy stworzyć sami, ze świeżych warzyw, ale w dzisiejszym pośpiechu, który nas otacza, możemy tez sięgnąć po gotowy. Wybór sosów włoskich jest duży, a jakość i smak często w niczym nie odbiega od tych świeżo zrobionych w domu. Naszym faworytem w tej dziedzinie jest włoska marka Barilla ( sprawdź ofertę), która posiada ogromny wybór i asortyment włoskich sosów, past, makaronów i słodyczy.
Produkty, półprodukty bardzo mogą ułatwić nam gotowanie włoskich dań w naszej kuchni, nie zabierając nam pożądanego smaku i aromatu potraw. Możemy przygotować pyszne spaghetti, z sosem bardziej lub mniej pikantnym, z dodatkiem ziół , serów, ulubionych przypraw. Włoskie pesto użyć możemy również do makaronu typu spaghetti, do tagliatelli, czy też do ciabatty, mozzarelli, pomidorów, rukoli lub oliwek.