Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Octy, oliwy, oleje

( ilość produktów: 13 )

Octy, oliwy, oleje z Azji.

Mówiąc o occie azjatyckim mamy na myśli najczęściej używany – ocet ryżowy, który jest bardzo popularny na polskich stołach, w naszych kuchniach. Dodawany jest nie tylko do ryżu przez sushi masterów, ale również do sałatek, sosów czy manat.

  • Ocet ryżowy cechują liczne właściwości zdrowotne i między innymi dzięki właściwościom octu ryżowego Japończycy mają cieszyć się długim życiem w dobrym zdrowiu.

  • Do ważnych właściwości octu ryżowego, zalicza się m.in.: działanie detoksykacyjne, redukowanie nadmiernego zakwaszenia organizmu,, redukowanie poziomu złego cholesterolu,

  • Ocet ryżowy posiada też właściwości antybakteryjne. Co ważne, zwiększa on też przyswajanie wapna z diety, a co za tym idzie pomaga dbać o kości i zęby

  • Ten rodzaj octu nadaje się także do zrobienia zalewy, którą stosujemy w celu przygotowywania różnych przetworów.

Ocet jabłkowy- co i nim wiemy?

Ocet jabłkowy ma szerokie zastosowanie w każdym gospodarstwie domowym. W kuchni dodawany jest do potraw i sprawdza się jako naturalny konserwant.

Ocet jabłkowy powstaje w procesie fermentacji octowej. Najpierw naturalny cukier zawarty w jabłkach zamienia się w alkohol, a następnie bakterie przekształcają go w kwas octowy.

  • Otrzymany w wyniku fermentacji ocet jest naturalnie mętnym płynem o kolorze delikatnie pomarańczowym.

  • Wspiera walkę z nadwagą i otyłością regulując poziom cukru we krwi i nasilając uczucie sytości dzięki zawartości pektyny,

  • Pomocny także w walce z refluksem i zgagą, regulując zbyt zasadowe środowisko żołądka

  • Pomaga zachować odpowiedni poziom cholesterolu, wspierając rozkładanie tłuszczy

  • można go dodawać do różnych potraw, np. sałatek, dressingów bądź koktajli

Octu jabłkowego nie należy pić bezpośrednio z butelki, gdyż ze względu na kwaśny odczyn może podrażnić żołądek i przełyk oraz uszkodzić szkliwo zębów.

Ocet kokosowy- co warto o nim wiedzieć?

  • Ocet kokosowy to nektar z drzewa palmowego,

  • Ocet kokosowy ma zwykle biały lub bursztynowy kolor, jest raczej mętny. Ma łagodniejszy smak niż ocet jabłkowy.

  • Pasuje do sałatek i surówek, zup, dipów, jako składnik marynat. Z powodzeniem zastąpi zwykły ocet.

  • Można go łączyć z olejami roślinnymi i innymi przyprawami w celu uzyskania pożądanej konsystencji i tym samym tworzyć wyśmienity sos vinegret do sałatek

ocet kokosowy jablkowy ryzowy abc store sklep

Zaufane Opinie IdoSell
4.95 / 5.00 37 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2023-04-05
Sprawna realizacja , i herbaty które uwielbiam zwłaszcza jaśminowa Iprazielona z pełnymi liśćmi .polecam
2023-01-28
Szybko i profesjonalnie, dziękuję i polecam!

Dbamy o Twoją prywatność

Nasz Sklep wraz z Zaufanymi Partnerami przetwarza Twoje dane osobowe zbierane w Internecie np. IP Twojego urządzenia oraz informacje zapisywane za pomocą technologii służących do ich śledzenia i przechowywania, takich jak pliki cookies, sygnalizatory www lub innych podobnych technologii.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności, a także w celach analitycznych, marketingowych, oraz aby dostosować treści do Twoich preferencji i zainteresowań w tym także do wyświetlania spersonalizowanych treści (reklamowych) oraz do poprawnego działania strony internetowej. Warunki przechowywania lub dostępu do cookie możesz określić w Twojej przeglądarce.

Klikając „ZGADZAM SIĘ, CHCĘ PRZEJŚĆ DO STRONY” wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki oraz na dostosowanie treści na stronie naszego Sklepu do Twoich preferencji, a także w celach statystycznych i marketingowych, w tym do wyświetlania spersonalizowanych treści (reklamowych). Zgodę możesz wycofać w dowolnym momencie poprzez usunięcie plików cookies z przeglądarki z danego urządzenia końcowego.

Jeżeli klikniesz „NIE WYRAŻAM ZGODY” - nie będzie możliwe wejście na stronę Sklepu.

NIE WYRAŻAM ZGODY
ZGADZAM SIĘ, CHCĘ PRZEJŚĆ DO STRONY
pixel