Pesto genovese - kwintesencja prostoty.

Pomysł na obiad - szybko, smacznie, świeżo i prosto - makaron z pesto i krewetkami
Składniki:
- makaron razowy
- Pesto genovese
- Krewetki
- Pomidorki cherry
- Parmezan
- Czosnek
- Oliwa z oliwek
- Opcjonalnie świeża bazylia
Zagotuj wodę i lekko ją posól. Następnie ugotuj makaron - zgodnie z instrukcją na opakowaniu - 10 minut.
W międzyczasie na patelni rozgrzej kilka kropli oliwy z oliwek, następnie dodaj czosnek i krewetki. Następnie dodaj przekrojone na pół pomidorki cherry. Podsmaż wszystko dosłownie chwile. Następnie dodaj pesto i makaron - wszystko dobrze wymieszaj.
Dodaj parmezan i garść posiekanej świeżej bazylii i połącz składniki.
Makaron będzie miał kremową konsystencję.
Wyłóż porcję na talerz, posyp parmezanem i udekoruj liściem świeżej bazylii.
BUON APPETITO!